Kijk maar :  vrijdagavond concerteerden Broes, The Buckshots (een groep uit Gierle) met rock'n roll en countrymuziek, en de swingende The Seatsniffers  met kwaliteitsvolle rootsrock

In de grote tent werd dansinitiatie gegeven. Boombal de Luxe zorgt hier al 10 jaar voor.   Dan speelde Sebi Lee. Deze sympathieke artiest stak zijn piano gewoon in brand...

In de late uurtjes sloten The Pale Boys (met onder andere burgemeester Janssens) de vrijdag af. Na het Boombal traden in de grote tent nog op: Djerrald (powerfolk), Variomatic (met Jorunn Bauweraerts van Laïs), en Folia XL (folk, jazz en rock, in hun nummers zijn eigen verhalen en ook oud-Europese teksten verwerkt).

Zaterdag wervelwind van Corvus Corax
Op zaterdag werd iedereen wakker gemaakt door Flushed Harmony gevolgd door Sens Unique (werelfolkrock), La Belle Gigue (een gemengde Vlaams en Waalse groep speelt folk), Hannelore Bedert en Embrio.

En dan kwam Corvus Corax, de absolute wereldtop van de middeleeuwse folk. We kregen een met hun nieuwste productie "Cantus Buranus" een authentiek middeleeuws spektakel met handgemaakte muziekinstrumenten (doedelzakken en fluiten) te zien.

Nadien moesten No Angry Young Man (degelijke folky kamerpop) overnemen. Niet gemakkelijk na zo een wervelende show. En dan was het aan Gorki. Een mooi orgelpunt voor deze zaterdag. Als afsluiter mocht de Nederlandse groep Circle J met hun hardhitting folkpunt from the Lowlands de Pub nog op stelten zetten.
 
Op zondag treden de volgende groepen nog op: Roselien, 't Kliekske, 't Winkelcollectief, 3 Daft Monkeys (in de Pub), de Harmonie, The Popes, Eva De Roovere en Zjef Van Uytsel (Mainstage).


Foto's en verslag Frans Geens / ThalsFM Nnieuws